Warning: session_start(): open(/srv/users/serverpilot/tmp/interdesign/sess_fa611b583710c2e99a0ec195666a66d9, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/session.php on line 11Warning: fopen(/srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/cache/cache.language.1594246683): failed to open stream: No space left on device in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/cache.php on line 32Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/cache.php on line 34Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/cache.php on line 36Warning: fopen(/srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/cache/cache.currency.1594246683): failed to open stream: No space left on device in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/cache.php on line 32Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/cache.php on line 34Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/system/library/cache.php on line 36 Kinderen leven zich uit met lichtgevende tegels in Deventer
Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Kinderen leven zich uit met lichtgevende tegels in Deventer

In de wijk Het Oostrik in Deventer is onlangs een E-tegelspel aangelegd: tegels die energie opwekken en licht geven als je erop springt. Deze E-tegels combineren groene energie met gezonde beweging. Zo wordt een plein of een veldje gemakkelijk tot leven gebracht. Het E-tegelspel is bedacht door advies- en ingenieursbureau Tauw en wordt door Inter Design, specialist in straatmeubilair met sport- en spelelementen, op de markt gebracht.

Spelelement
De E-tegel is een duurzaam, veelzijdig en uniek spelelement dat werkt met piëzo-elektrisch materiaal dat trillingen omzet in energie. Door op de E-tegels te springen, wekken spelende kinderen energie op die de LED-lampjes in de tegels laat branden. Elk lampje heeft zijn eigen kleur of getal en hierdoor zijn er veel spelvariaties te bedenken, zoals twister, en is het ook geschikt voor educatieve doeleinden. De E-tegel combineert duurzame energie met gezonde beweging, spel, creativiteit en uitdaging, en brengt zo leven in een wijk of schoolplein. Bovendien is de E-tegel goedkoop in vergelijking met andere speeltoestellen.

Mogelijkheden piëzotechniek
Al eerder heeft Tauw onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van piëzo-elektrisch materiaal om trillingen om te zetten in direct toepasbare energie. Voor de gemeente Voorst is een geslaagde proef uitgevoerd, waarbij routepijlen in een parkeergarage oplichten door auto’s die over een verkeersdrempel met piëzo-elementen reden. In 2011 deed Tauw een proef met piëzo-energie op de provinciale weg bij Hardenberg. Ook het aansturen van geluidsfragmenten en het veiliger maken van gevaarlijke plekken door bijvoorbeeld LED’s te laten knipperen op het moment dat het nodig is, behoort tot de mogelijkheden.

Stimuleren van bewegen
Inter Design is continue op zoek naar unieke sport- en spelelementen die kinderen motiveert om te bewegen. Bewegen stimuleert de creativiteit van kinderen, verrijkt hun fantasiespel en leert ze samen te spelen. Hiervoor biedt Inter Design, naast de E-tegel, ook het Pingelpaaltje en Pingelveldje.

 

Gerelateerde producten:

×
×
×
×
×
×
×

Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /srv/users/serverpilot/apps/interdesign/public/index.php on line 136